مقایسه ویپینگ با سیگار گفتمان ایمنی (2020)

در این مقاله به مقایسه ویپینگ با سیگار از جهات مختلف می پردازیم و مزایای سلامتی و همچنین سیر تکاملی آن را ذکر خواهیم کرد.
با نظردهی در پست های بلاگ 10 امتیاز کسب کنید

فهرست مطالب

مقایسه ویپینگ با سیگار: گفتمان ایمنی (2020)

برای مقایسه ویپینگ با سیگار ابتدا باید گفت تنها دلیل ابداع سیگارهای الکترونیک، فراهم کردن یک جایگزین کم ضرر تر برای سیگار بود. جایگزینی که برخلاف NRT های سنتی (پچ، آدامس و غیره)، واقعا مانند سیگار به نظر می رسد و کاملا احساس خوشایند مصرف نیکوتین را به شما میدهد. چیزی که بدون ایجاد مشکلات شناخته شده مرتبط با سیگار، همچنان برای شما لذت بخش است. در نتیجه طبیعتا، از زمان پیدایش آنها، بحث های زیادی درباره میزان واقعی ایمنی کیت های ویپ وجود داشته است.

با گذشت بیش از یک دهه از عرضه اولین نسل سیگار های الکترونیک ساده به بازار، شاهد نمونه های فراوان مقایسه ویپینگ با سیگار و تحقیقات خوب و بد زیادی درباره ویپینگ/بخار، همچنین دستگاه های اختصاصی و مایعات ویپ به کار رفته در ساخت آن بوده ایم. در بخش های بعد، قصد داریم واقعیت را از خیال جدا کنیم و به صورت خلاصه شواهد مرتبط با موضوع ویپینگ در برابر سیگار را برای شما بیان کنیم.

فرضیه اصلی

از دهه 1950 ثابت شده است، علت بیماری های مرتبط با سیگار، احتراق تنباکو و استنشاق دود و قطران حاصل از آن می باشد. این بیماری ها عبارتند از سرطان ریه، بیماری مزمن انسداد ریه، بیماری های قلبی و عروقی، برونشیت، آمفیزم و غیره. یکی از بنیانگذاران ترک دخانیات، پروفسور مایکل راسل، نوشت: 

“مردم برای نیکوتین سیگار می کشند، اما بر اثر قطران می میرند.”

بیش از 5000 ماده شیمیایی در دود سیگار (منبع) وجود دارد که بیش از 70 مورد از آنها سرطان زا شناخته شده اند. برخی به طور طبیعی در خود تنباکو وجود دارند و برخی از آنها در نتیجه استفاده از کودهای شیمیایی در زمان کشت به وجود می آیند. برخی دیگر در طول مراحل فرآوری (شامل مواد نگهدارنده، تقویت کننده های عطر و طعم و غیره) اضافه می شوند و برخی دیگر در واقع در هنگام خود پروسه احتراق به وجود می آیند.

بنابراین در مقایسه ویپینگ با سیگار، فرضیه اصلی و دلیل اساسی اینکه چرا ویپینگ کم ضررتر از سیگار است، بسیار ساده است. در ویپینگ هیچ احتراقی برای تنباکو وجود ندارد. در نتیجه هیچگونه دود و قطران و هیچکدام از مشکلات مرتبط با آنها نیز وجود ندارد. به جای بیش از 5000 ماده شیمیایی، مایع الکترونیک یا محلول حاوی نیکوتین، فهرست مواد اولیه نسبتا ساده ای دارد:

پروپیلن گلیکول (PG) و/یا گلیسیرین گیاهی (VG)، نیکوتین (معمولا) و طعم دهنده. گاهی اوقات سازنده ممکن است برای رقیق شدن مخلوط، کمی آب مقطر به آن اضافه کند، اما مواد اصلی آن همین است.

و به همین علت حتی اولین حامیان ویپینگ متقاعد شده بودند که این باید ایمن تر از سیگار باشد. به نظر آنها ویپینگ بدون سوزاندن تنباکو و با همان مواد اولیه شناخته شده ساده، خطرات نسبتا کمی داشت.

به گفته دادستان کل آیووا، تام میلر، انکار این که یک محصول بدون احتراق تنباکو بسیار کم خطرتر از محصولی است که تنباکو را می سوزاند، “معادل انکار تغییرات آب و هوایی در حوزه محیط زیست” است.

آیا این مواد اولیه واقعا کم خطر هستند؟

PG و VG (راهنمای مایعات) به عنوان مایع پایه حاوی نیکوتین و طعم دهنده مورد استفاده قرار می گیرند. در کنار خود نیکوتین، آنها به فراهم کردن آن “ضربه گلو” آشنایی که سیگاری ها انتظار دارند، کمک می کنند. این 2 ماده اولیه، همچنین عامل آن بخار مرئی که می بینید، میباشند؛ چیزی که با بخار آب به دست نمی آورید و همچنان به همسان سازی تجربه سیگار کمک می کند.

هر دو PG و VG به وفور در لوازم آرایشی معمول و محصولات دارویی استفاده می شوند. PG همچنین در بسیاری از مواد غذایی و همچنین در داروهای استنشاقی و نبولایزر آسم استفاده می شود. هر دو این ها مواد نسبتا بی اثری محسوب می شوند. با این حال، متاسفانه تعداد کمی از آنها آلرژیک هستند و برخی از افراد به آنها حساسیت دارند.

VG غلیظ تر از PG بوده و کمی شیرین است. اما به اندازه کافی به گلو ضربه نمی‌زند یا دارای عطر و طعم خاصی نیست. با توجه به این ویژگی های متفاوت، در مایعات الکترونیک اغلب نسبت های مختلفی از این دو ماده پایه استفاده می شود ( 50/50، 60/40، 70/30 و غیره).

اما… نیکوتین؟

این روزها، همزمان با بیشتر شدن مقایسه ویپینگ با سیگار، مردم نسبت به اینکه نیکوتین به خودی خود یک محرک نسبتا بی ضرر (منبع) است، آگاه تر شده اند. ماهیت نیکوتین بسیار شبیه به کافئینی است که معمولا در سیگارهای الکترونیکی و ویپینگ استفاده می شود. برخلاف نظر بسیاری از کمپین های ضد سیگار، نیکوتین هیچ ارتباطی با سرطان ندارد.

البته که نیکوتین خالص یک سم کشنده است. اما یک عبارت بسیار قدیمی در سم شناسی وجود دارد که میگوید: “دوز سم را می سازد”. جمله کلیشه ای که اغلب به آن اضافه می شود (منبع) این است که حتی آب نیز، اگر به اندازه کافی از آن بنوشید، سمی است!

در سال 2014، پیرو مقایسه ویپینگ با سیگار، گزارشی در مورد سمی بودن نیکوتین در مقادیر مورد استفاده در مایعات الکترونیکی، توسط ECITA (انجمن تجارت صنعتی سیگار الکترونیک) تهیه شد. Bibra، یکی از شرکت های سم شناسی پیشرو در اروپا، به این نتیجه رسید که بیشتر سیگار های الکترونیک نسبت به مایع ظرفشویی مواد سمی کمتری دارند!!

پروفسور جان بریتون، مدیر مرکز مطالعات دخانیات و الکل بریتانیا و سرپرست گروه مشاوران دخانیات کالج سلطنتی پزشکان گفت:

نیکوتین به خودی خود داروی خطرناکی نیست، چیزی شبیه به اثراتی است که از کافئین دریافت می کنید. و افزود اگر همه سیگاری های بریتانیا سیگار کشیدن را کنار بگذارند و استفاده از سیگارهای الکترونیک را شروع کنند، 5 میلیون نفر از افرادی که امروز زنده هستند را از مرگ نجات داده ایم. این یک جایزه بزرگ برای بهداشت عمومی محسوب می شود.

بی بی سی، فوریه 2013

همزمان با این موضوع و در جهت مقایسه ویپینگ با سیگار، UCL (دانشگاه کالج لندن) مطالعات قانع کننده ای را پیرامون جذب سیگاری ها به ویپینگ منتشر کرده است. این مطالعات که در بیش از 13 سال انجام شده، از داده های به دست آمده از نظرسنجی های خانگی در انگلستان استفاده میکند و نشان میدهد که سالانه بین 50000 تا 70000 سیگاری از طریق استفاده از سیگارهای الکترونیک، سیگار را ترک کرده اند. این تعداد فراوان به وضوح نشان دهنده افزایش نرخ موفقیت کنار گذاشتن سیگار از طریق ویپینگ است.

در واقع، اگر مایع الکترونیک فقط از PG، VG و نیکوتین تشکیل می شد، موضوعات کمتری برای مقایسه ویپینگ با سیگار وجود داشت. با این حال قطعا عامل طعم دهنده نیز وجود دارد. هر سازنده معتبری تنها از بالاترین کیفیت طعم دهنده های خوراکی استفاده میکند. بدیهی است، دانشمندان تایید کرده اند که این طعم دهنده ها برای مصرف انسان بی خطر هستند. اما در بسیاری از موارد نمی توان برای حالتی که بخار شده و استنشاق میشوند، به آسانی اطلاعاتی پیدا کرد.

به علاوه، در مقایسه ویپینگ با سیگار چندین عامل دیگر نیز وجود دارند که نباید فراموش شوند. تنها محتویات مایع الکترونیک نیست که باید بررسی شود. ما باید سایر عوامل خارجی را نیز در نظر بگیریم. آیا ممکن است مواد شیمیایی از بطری ها یا خود دستگاه ها گرفته شوند؟ آیا در هنگام گرم شدن دستگاه، فلزی آزاد می شود؟ چه اتفاقی برای مواد فتیله می افتد؟ دماهای مختلف چطور؟ این فهرست ادامه دارد.

در این مقاله به مقایسه ویپینگ با سیگار از جهات مختلف می پردازیم و مزایای سلامتی و همچنین سیر تکاملی آن را ذکر خواهیم کرد.

این بخشی از دلایلی است که به خاطر آنها اغلب در رسانه ها عباراتی شبیه به عبارت زیر را می شنویم:

  • ما درباره اینکهویپینگ در بلندمدت چه عوارضی خواهد داشت، هیچ نظری نداریم.

این جمله بارها توسط بسیاری از روزنامه نگاران بیان شده است.

این موضوع در این مرحله از مقایسه ویپینگ با سیگار درست است. اگر در حال حاضر سیگاری هستید، نمی توانید برای فهمیدن آن 30 سال منتظر بمانید تا تحقیقات تمام شود. ما می دانیم که سیگار قطعا نیمی از مصرف کنندگان خود را می کشد. به علاوه ما هم اکنون نتایج بیش از یک دهه تحقیق را در دست داریم. در نتیجه حداقل می توانیم برداشت ها و نظریه های اولیه خوبی در رابطه با آینده ویپینگ داشته باشیم.

سیگارهای الکترونیک نسبت به یک سیگار فرمالدئید بیشتری دارند

مقصر اصلی این تصور اشتباه در مقایسه ویپینگ با سیگار، یک گزارش در مجله پزشکی نیوانگلند بود: جنسن و دیگر فرمالدئیدهای پنهان در آیروسل های(ذرات معلق) سیگار الکترونیک. در این گزارش، نویسندگان اظهار کرده اند که از طریق سیگارهای الکترونیک 5 تا 15 برابر بیشتر از یک سیگار تنباکوی قابل اشتعال، در معرض فرمالدئید قرار می گیرید. طبیعی است، این مطلب در رسانه ها شوک ایجاد کرد و به داستانی که بسیار خوب پوشش داده شده، تبدیل شد… البته این تحقیق اساسا اشتباه بود و حقیقت در واقع متفاوت از آن است. متاسفانه این حقیقت به خوبی اطلاع رسانی نشده است.

این واقعیت که سیگار الکترونیک در شرایطی بسیار غیر واقعی آزمایش شد، اشتباه اصلی این تحقیق بود. این شرایط هرگز توسط یک ویپر قابل تکرار نبود. دستگاه در دمای بسیار بالایی (بسیار بالاتر از حد کاربری توصیه شده) کار می کرد. آنچنان که مایع الکترونیک قادر نبود به آن سرعت عمل فتیله گذاری را انجام دهد و این موضوع باعث ایجاد پک های خشک می شد. زیرا در حالی که دستگاه اتومایزر گرم می شود، پنبه خشک است و باعث می شود به جای اینکه مایع را به بخار تبدیل کند، بسوزد. اینگونه است که در نتیجه فرآیند تخریب حرارتی، مشتقاتی از جمله فرمالدئید تولید می شوند.

در هر صورت هیچ ویپری نمیتواند از دستگاهی در این شرایط استفاده کند. بخار تولید شده واقعا مشمئز کننده است و در کل امکان استفاده از ویپ در آن شرایط وجود ندارد. این را هر کسی که تا به حال تجربه پک خشک را داشته است، به شما خواهد گفت. یک ضربه کافیست که شما از عمق ریه های خود شروع سرفه کنید. هیچگاه برای بار دوم آن را تکرار نمی کنید!!

این ویدئو سارا جیک از اتحادیه جدید نیکوتین را نشان میدهد که سعی می‌کند تحت شرایط مشابهی با گزارش NEMJ، ویپ کند.

دکتر کنستانتینوس فارسالینوس و کلایو بیتس یک شکایت عالی از نویسندگان این تحقیق، مبنی بر درخواست پس گرفتن این ادعا در مقایسه ویپینگ با سیگار تنظیم کردند (متاسفانه اینطور نشد) که در آن به بیان جزئیات بیشتری می‌پردازند.

در واقع آنچه این تحقیق به ما نشان داد این بود که در صورت استفاده از این دستگاه ها در شرایط نامناسب، آنها قادر به تولید مقادیر زیادی فرمالدئید بودند. اما نکته جالب تر این بود که دانشمندی که این آزمایش های ساده را هدایت می کرد، دستگاه هایی را که آزمایش می‌کردند و نحوه استفاده صحیح از آنها را نمی شناخت. این مسئله، چیزی است که در زمان انجام یک تحقیق علمی آن را واجب می دانید.

ویپینگ به اندازه سیگار برای قلب شما بد است

این افسانه ای است که توسط اکثر روزنامه های زرد در زمان مقایسه ویپینگ با سیگار دائما تکرار می شود. در واقع حتی روزنامه سان این داستان را به عنوان تیتر صفحه اول خود منتشر کرد. همچنین دیلی میل، میرر، تلگراف و تایمز همگی بخش های اصلی آن را منتشر کردند.

این ادعاها پیرامون مقایسه ویپینگ با سیگار در کنگره انجمن قلب و عروق اروپا در ایتالیا توسط پروفسور کارالامبوس ولاکوپولوس از دانشکده پزشکی دانشگاه آتن مطرح شد. علیرغم عناوین هشدار دهنده این ادعاها، معلوم شد که آنها تنها مانند طوفان کوچکی در یک فنجان چای هستند. ادعا می شد که ویپینگ سفتی آئورت و فشار خون را افزایش می دهد. با این حال این یکی از عوارض جانبی شناخته شده نیکوتین است و نتایج بسیار مشابهی نیز در نتیجه نوشیدن قهوه یا ورزش کردن رخ می دهد.

پروفسور پیتر هاجک، مدیر واحد تحقیقات وابستگی به تنباکو در انستیتوی پزشکی پیشگیری ولفسون در دانشگاه کویین مری لندن، این موضوع را به خوبی توضیح می دهد:

  • این تحقیق عارضه کوتاه مدت و شناخته شده نیکوتین، یعنی سفت شدن شریان ها را به همراه تمام انواع تحریک آن گزارش می دهد. با تماشای یک فیلم ترسناک یا یک مسابقه فوتبال یا نشستن سر جلسه امتحان نیز همین عارضه ایجاد می شود. در واقع نوشیدن یک فنجان قهوه یک واکنش بزرگتر و برای زمان بسیار طولانی تری ایجاد میکند. خطرات اصلی سیگار کشیدن برای سلامت قلب ناشی از نیکوتین نیست. بلکه ناشی از سایر مواد شیمیایی موجود در دود تنباکو است که در بخار سیگار الکترونیک وجود ندارد.

ویپینگ غیرفعال

امروزه همه ما از خطرات ناشی از سیگار کشیدن غیرفعال آگاه هستیم. در نتیجه طبیعی بود که مردم در هنگام مقایسه ویپینگ با سیگار درباره ویپینگ نگران باشند. خوشبختانه مطالعات متعددی انجام شده است که از همه آنها این نتیجه به دست می آید که در معرض بخار غیرفعال بودن کم خطر بوده یا اصلا بی خطر است.

مقاله ای توسط C. Romagma MD و همکارانش، با عنوان شناسایی مواد شیمیایی منتشر شده در محیط به واسطه استفاده از سیگار الکترونیک (پروژه ClearStream-AIR)، منتشر شد: آیا ویپینگ غیرفعال یک واقعیت است؟ این مقاله به مقایسه نتایج در معرض غیر مستقیم دود تنباکو و بخار قرار گرفتن پرداخت. نتیجه آن این بود:

آزمایش فوق، در محدوده پارامترهای مشاهده شده، تاکید کرده است که سیگار کشیدن الکترونیکی مواد سمی و سرطان زای مشخصی را در هوای یک فضای بسته تولید نمی کند. درک بهتر تمام جنبه های مرتبط با آن، نیازمند تحقیقات بیشتر است. با این حال، این ارزیابی اولیه نشان میدهد که تاثیر ویپینگ غیرفعال، در مقایسه با سیگار کشیدن سنتی، آنقدر کم است که فقط قابل تشخیص است و مشخصات سمی و سرطان زای سیگار کشیدن را ندارد. احتمالا فقدان احتراق و نبود دود جانبی، با اثرات سمی شناخته شده آن، دلایل اصلی تفاوت های مشاهده شده در کاراکترهای آلودگی هوا هستند.

در اکتبر 2012، مجله پزشکی سم شناسی استنشاقی، پیرو مقایسه ویپینگ با سیگار، مقایسه ای از اثرات بخار سیگار الکترونیک و دود سیگار بر کیفیت هوای داخل مکان های سرپوشیده را منتشر کرد که نتیجه آن این بود:

برای تمام محصولات جانبی بررسی شده، سیگارهای الکترونیکی در مقایسه با سیگارهای تنباکو، عوارض بسیار کمی دارند. این تحقیق بر اساس آنالیز ترکیبات تشکیل دهنده، هیچ خطر مسلمی را برای سلامت انسان در نتیجه انتشار گازهای سیگارهای الکترونیک نشان نمی دهد.

در ژوئن 2012، تی شریپ و همکارانش برای مقایسه ویپینگ با سیگار گزارشی را تحت عنوان اینکه “آیا مصرف سیگار الکترونیک باعث ویپینگ غیرفعال می شود؟” منتشر کردند. این مطالعه 20 ترکیب آلی فرار رایج (VOC) موجود در دود سیگار را بررسی کرد و سطوح آن را با سطوح مشابه بخار سیگار الکترونیک مقایسه کرد. علیرغم استفاده از یک محفظه مکعبی 6 فوتی (سناریوی واقعی فضای بسیار بزرگتری خواهد داشت)، نتایج آن بسیار واضح بود.

نتایج آزمایش VOC ها

پیرو مقایسه ویپینگ با سیگار، دود تنباکوی بازدم شده برای همه 20 VOC امتیاز بالایی کسب کرد. در حالیکه در بازدم بخار، 15 مورد از آنها اصلا وجود نداشت و مقادیر 5 مورد باقی مانده نیز، در سطوحی که خطری برای سلامتی ندارند، بسیار ناچیز بودند. از آنجایی که فرمالدئید، که یک ماده شیمیایی نگران کننده است، در سطوح مشابه با هوا وجود دارد، قبل از این آزمایش درباره آن صحبت شد.

یکی از تحسین‌برانگیزترین مقالات علمی که درباره مقایسه ویپینگ با سیگار مورد بررسی قرار گرفت، در آگوست 2013 منتشر شد: بررسی از طریق مه: بررسی سیستماتیک آنچه که شیمی آلاینده ها در سیگارهای الکترونیک درباره خطرات سلامتی به ما میگوید. این مقاله در بخش نتیجه گیری خاطرنشان کرد که اگرچه به ادامه نظارت بر اثرات استفاده طولانی مدت آن بر خود ویپر نیاز است، اما هیچ خطری برای اطرافیان آن وجود ندارد:

دانش فعلی درباره شیمی مایعات و آیروسل های مرتبط با سیگارهای الکترونیک نشان میدهد که هیچ سندی مبنی بر اینکه ویپینگ، آلاینده های آیروسل قابل استنشاقی را ایجاد کند، وجود ندارد. در نتیجه با توجه به استانداردهایی که برای اطمینان از ایمنی محل کار استفاده می‌شود، موجب ایجاد نگرانی درباره سلامت افراد نمیشود. با این حال، در کل آیروسل تولید شده در حین ویپینگ (آلاینده ها به اضافه مواد اولیه اعلام شده) افراد را در معرض آن قرار می دهد. این امر موجب توجیه نظارت بر سلامت افرادی که در معرض آن هستند، به منظور بررسی ابزارهایی برای پایین نگه داشتن هرگونه اثرات نامطلوب بر سلامتی آنها تا حد قابل قبول میشود. احتمالا اطرافیان کمتر در معرض آن قرار می گیرند. در نتیجه جای هیچ گونه نگرانی برای آنها نیست.

ویپینگ دروازه ای برای سیگار کشیدن کودکان است

متاسفانه این اشتباه خاص درباره مقایسه ویپینگ با سیگار از کمپین های ضد سیگار نشات می گیرد. زیرا آنها قادر به تمایز دادن بین سیگار کشیدن و ویپینگ نیستند. طبق تصور آنها هر دو مورد محصولات تنباکو هستند (البته همه ما می دانیم که اینگونه نیست). اکنون حتی اداره جراح عمومی ایالات متحده نیز در حال انتشار اطلاعات نادرست و ترسناکی است: https://e-cigarettes.surgeongeneral.gov

مشکل اصلی در اینجا این است که در واقع آمارهای مقایسه ویپینگ با سیگار به نتیجه کاملا متفاوتی اشاره می کنند. دقیقا مشابه بزرگسالان، به نظر می رسد سیگارهای الکترونیک به عنوان دروازه ای برای اجتناب از سیگار عمل می کنند…

 

نویسنده وب سایت مذکور به درستی به خواننده اطلاع می دهد که استفاده جوانان از سیگارهای الکترونیک افزایش یافته است. این وب سایت به ما می گوید:

بین سال های 2011 تا 2015، در ماه های گذشته استفاده از سیگار الکترونیک در میان دانش آموزان دبیرستانی و مقطع پیش از آن رشد چشمگیری داشته است. در حال حاضر سیگارهای الکترونیک رایج ترین شکل مصرف تنباکو در میان جوانان در ایالات متحده است. استفاده دوگانه، یا استفاده از هر دو سیگارهای الکترونیکی و معمولی توسط یک فرد، در بین جوانان و بزرگسالان جوان (18 تا 25 سال) رایج است.

اما چیزی که نویسنده آن به خواننده نمی گوید این است که در همین زمان میزان سیگار کشیدن جوانان در ایالات متحده با کاهش بسیار چشمگیری مواجه شده است.

ویپینگ به اندازه سیگار برای شما مضر است یا از آن بدتر است

در مقایسه ویپینگ با سیگار، یک روند بسیار نگران کننده در میان بزرگسالان در بریتانیا وجود دارد و در 3 سال گذشته در واقع 18 درصد افزایش یافته است. این آمار علیرغم این واقعیت که گزارش های مثبت بیشتری با نتیجه مخالف منتشر شده، نشاندهنده تصور عموم در به بدی سیگار بودن سیگارهای الکترونیک یا بدتر از آن بودنشان است.

این نمودار از برگه اطلاعاتی ASH: استفاده از سیگارهای الکترونیک (بخارکننده) در میان بزرگسالان در بریتانیا در 2016 گرفته شده است.

اما چگونه این اتفاق افتاده است؟ این یک مثال تمام و کامل از قدرت مطبوعات است. به زبان ساده، اطلاعات نادرست، گزارش‌های ضعیف و فرهنگ جدید تله کلیک، موجب انتقال این برداشت اشتباه در بین مردم شده است. بیایید قبول کنیم که اخبار بد روزنامه فروش دارند خبر های خوب. از این رو حتی وقتی واقعیت داستان های منفی برملا میشود، ستونی به آن تعلق نمی گیرد. در نتیجه دیدگاه عموم مردم بر اساس اطلاعات نادرست شکل می‌گیرد. در این مورد خاص تنها نتیجه آن عملکرد ضعیف رسانه های خبری نیست، بلکه در واقع می تواند برای بسیاری از افراد سیگاری مهلک باشد.

با توجه به موارد ذکر در زمینه مقایسه ویپینگ با سیگار، ویپینگ چقدر ایمن است؟ سازمان بهداشت عمومی انگلستان (PHE)، یک نهاد دولتی است که هدف آن حفاظت و بهبود سلامت و رفاه کشور و همچنین کاهش نابرابری های سلامتی و بهداشت است. آنها در این وب سایت بیان می کنند که یکی از مسئولیت های آنها این است: تحقیق، جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها برای بهبود درک ما از سلامت و یافتن پاسخ هایی برای مشکلات بهداشت عمومی. در مورد ویپینگ، این دقیقا همان کاری است که آنها انجام داده اند….

در آگوست 2015، PHE یک گزارش خلاق و شناخته شده در سطح بین الملل، با عنوان سیگارهای الکترونیکی: به روز رسانی شواهد، منتشر کرد. این گزارش به سفارش PHE و توسط اعضای مرکز ملی مطالعات تنباکو و الکل (به سرپرستی آن مک نیل و پیتر هاجک) انجام شد. این گزارش تمام شواهد موجود در زمان نگارش را بررسی کرد. هدف این گزارش این است:

  • حصول اطمینان از اینکه پزشکان، سیاست گذاران و مهمتر از همه، مردم بهترین اسناد موجود را در اختیار داشته باشند.

در این قسمت خلاصه ای از نتیجه گیری های آنها آورده شده:

  1. سیگاری هایی که روش های دیگر ترک سیگار را بدون کسب موفقیت امتحان کرده اند، میتوانند برای استفاده از سیگارهای الکترونیکی (EC) برای ترک سیگار تشویق شوند. همچنین سرویس های ترک سیگار باید با فراهم کردن پشتیبانی عملی از سیگاری هایی که از EC برای ترک استفاده میکنند، حمایت کنند.
  2. تشویق سیگاری هایی که نمی توانند یا نمی خواهند سیگار را ترک کنند به تغییر رویه دادن به EC، میتواند به کاهش بیماری های مرتبط با سیگار، مرگ و نابرابری های بهداشتی کمک کند.
  3. سندی مبنی بر اینکه EC موجب تضعیف روند کاهشی سیگار کشیدن در میان بزرگسالان و جوانان در طولانی مدت شود، وجود ندارد. در واقع ممکن است برای این منظور تاثیر گذار هم باشد. علیرغم برخی آزمایشات در رابطه با EC در بین افرادی که هرگز سیگار نمی‌کشند، EC افراد بسیار کمی را در بین آنهایی که هرگز سیگار نکشیده اند، به استفاده منظم از EC جذب می‌کند.
  4. مطالعات اخیر از یافته های Cochrane Review مبنی بر اینکه EC میتواند به افراد در ترک سیگار و کاهش مصرف آن کمک کند، حمایت میکند. همچنین شواهدی وجود دارد که EC می تواند موجب تشویق به ترک یا کاهش مصرف سیگار حتی در میان افرادی که قصد ترک یا رد پشتیبانی های دیگر را ندارند، شود. این موضوع نیازمند تحقیق بیشتر است.
  5. هنگامی که ازEC به شیوه مورد نظر استفاده می شود، احتمال هیچگونه خطر مسمومیت با نیکوتین برای مصرف کنندگان وجود ندارد. اما مایعات باید در بسته بندی ایمن برای کودک باشند. میزان دقت در برچسب گذاری محتوای نیکوتین، در حال حاضر هیچ نگرانی خاصی ایجاد نمی کند.
  6. در حال حاضر برآورد کارشناسان این است که استفاده از EC حدود 95٪ ایمن تر از سیگار کشیدن است. اما برخلاف آن، در سال گذشته یک تغییر جهت کلی به سمت تصور نادرست برابری آسیب ناشی از EC و سیگار صورت گرفت.
  7. البته که حفاظت از کودکان غیر سیگاری و اطمینان از اینکه محصولات موجود در بازار تا حد امکان ایمن و موثر هستند، اهداف مهمی هستند. با این حال لازم است مقررات جدیدی که اکنون در حال برنامه ریزی هستند، امکانات سازمان بهداشت عمومی را برایEC نیز به حداکثر برساند.
  8. این حوزه همچنان به هوشیاری و تحقیقات مستمر نیازمند می باشد.

 

مهمترین پیام این قسمت این بود که بر اساس تمام علم موجود مربوط به مقایسه ویپینگ با سیگار، ویپینگ 95 درصد ایمن تر از سیگار کشیدن است! این به معنای ایمن بودن آن نیست (البته استنشاق هر چیزی غیر از هوای پاک 100٪ ایمن نخواهد بود). اما به عنوان جایگزین سیگار یک پیروزی بزرگ برای سلامت عمومی محسوب می شود.

ایمنی محصول و تکامل ویپینگ

جدای از تاثیر واقعی آن بر سلامتی، داستان های مربوط به حیوانات خانگی مسموم شده و باتری های در حال انفجار به طور طبیعی باعث ایجاد نگرانی پیرامون اینکه محفظه های مایع الکترونیک و خود دستگاه های ویپینگ نیز بی خطر نیستند، شده است. اما حقیقت چیست؟

برخلاف تصور عموم، دستگاه ها و مایعات پرکننده یدکی از ابتدا مشمول مقررات کالاهای مصرفی بوده اند. اما اجرای این مقررات تا حدی با بی تفاوتی انجام شد. ضمن اینکه واقعا آنقدر صریح و شفاف نبود که تمام جنبه های محصولات را پوشش دهد.

با این حال در سال 2014 بخشنامه محصولات تنباکو (TPD) به منظور اضافه کردن مقررات جدیدی برای تولید و خرده فروشی مایعات حاوی نیکوتین و محصولات ویپینگ، به‌روزرسانی شد. این مقررات در سال 2016 تصویب شد و به عنوان مقررات تنباکو و محصولات مرتبط یا TRPR شناخته می شود.

با توجه به مشاجرات قابل توجه پیش آمده، هدف این قانون تضمین ایمنی محصولات موجود در بازار تا حد امکان، برای کاربر نهایی می باشد. این قوانین شامل مقررات مربوط به مواد اولیه مورد استفاده در مایعات الکترونیک (شامل لیستی از مواد اولیه ممنوعه)، الزامات مربوط به نتایج انتشار گازهای آلاینده، داده های سم شناسی و قوانین سختگیرانه بسته بندی (درپوش ایمنی کودک برای مایعات الکترونیک، هشدارهای صحیح و مناسب و غیره) هستند.

برخی از این مقررات توسط بسیاری از مشاغل و مصرف کنندگان بسیار دور از واقعیت محسوب می شوند. موارد اصلی آن شامل این موارد هستند: محدودیت در اندازه بطری مایع الکترونیک تا 10 میلی لیتر (بی رنگ آن بسیار سمی تر است و در واحد لیتر موجود است!). اندازه مخزن به 2 میلی لیتر محدود شده است (به این معنی که بسیاری از افراد باید مخزن خود را بیشتر از معمول پر کنند و شانس بیشتری برای ریختن مایعات دارند!). درجه نیکوتین تا 20 میلی گرم در میلی لیتر محدود شده است (درصد قابل توجهی از ویپرها از 24 میلی گرم در میلی لیتر شروع شده کرده اند، به خصوص اگر سیگاری قهاری باشند). همچنین محدودیت های تبلیغاتی بسیار زیادی در نظر گرفته شده است.

با این حال، علیرغم این شکایات، واقعیت این است که این مقررات ضامن برآورده شدن الزامات ایمنی سختگیرانه و اطمینان مصرف کننده نسبت به تمام محصولات ویپینگ موجود در بازار بریتانیا است. به احتمال زیاد با گذشت زمان، قانون، محدودیت های بحث‌برانگیزتر را بازنگری کرده و مقررات را تا حد امکان متعادل و معقول میسازد.

در رابطه با مقایسه ویپینگ با سیگار، ذکر این نکته جالب است که ایمنی سیگارهای الکترونیک با تکامل ویپینگ همزمان شده است. این بدان معنا نیست که اولین کیت های ویپ در سال 2003 برای استفاده مناسب نبودند. اما از آن زمان تولیدکنندگان تکنیک های جدیدی را برای بهبود تجربه ویپ و خصوصیات ایمنی مبتکرانه ای را برای حفاظت از شما و دستگاه تان به کار گرفته اند.

نسل اول ویپینگ

برای مقایسه ویپینگ با سیگار خوب است بدانید که سیر تکاملی سیگار الکترونیک را می توان به سه نسل دسته بندی کرد. اولین نسل شامل طراحی ساده سیگالیک ها و پاک کننده ها (کلیرومایزرها) بود که در سال 2003 به بازار عرضه شد. متاسفانه، در حالی که این اختراع ساده هان لیک، از تغییر نگرش ها نسبت به سیگار و ترک آن خبر می داد، این دستگاه های اولیه آنگونه که انتظار می رفت به بازار عرضه نشدند.

نسل دوم Vaping

در حدود سال 2008، نسل دوم به سرعت با ظهور دستگاه های پاد، ویپینگ های ساب اهم و اتومایزرهای قابل بازسازی مجهز به چیپست های پیشرفته و افزایش ظرفیت باتری همراه شد. این امر صنعت ویپ را به یک بازار کاملا رو به رشد و حرفه ای تبدیل کرد که با رشد سریع برندهای مایع الکترونیک، به همراه کمی تنوع و فردیت گرایی لازم، فرهنگ استفاده از خود را برای علاقه مندان به ویپینگ ایجاد کرد.

نسل سوم ویپینگ

نسل سوم و حال حاضر آن عموما به عنوان نسل ویپینگ هوشمند شناخته میشود. این نسل به دلیل استفاده از برنامه های اختصاصی تلفن همراه و ویژگی های کنترلی پیشرفته خود مورد توجه قرار گرفته است. این ویژگی ها به دستگاه های ویپ اجازه می‌دهد تا آخرین فناوری های هنری را با یکدیگر ترکیب کنند تا دستگاه های ویپ را به چیزی فراتر از دستگاه های ویپ معمولی تبدیل کنند. این موارد شامل فناوری حصار جغرافیایی برای منع ویپرها در محوطه مدرسه و همچنین حالتهای بلندگوی بلوتوث داخلی ویپ میشود تا بتوانید در حین ویپینگ، موسیقی پخش کنید.

 نگرانی برای آینده

مثل همیشه نگرانی هایی در مورد آینده ویپینگ وجود دارد. به ویژه از جانب شرکت های دخانیاتی که منتظر جبران ضررهای خود از طریق بدنام کردن ویپینگ در هر موقعیت ممکن هستند.

ما چندین بار به نیاز به هوشیاری و تحقیق در زمینه مقایسه ویپینگ با سیگار اشاره کرده ایم. اما تاکنون هیچ اطلاعاتی درباره استفاده طولانی مدت از سیگارهای الکترونیک و ویپینگ به دست نیاورده ایم. بدون برآورده شدن این مهم، شناخت کامل این موضوع غیرممکن است و این چیزی است که تنها با گذشت زمان می تواند خود را نشان دهد. با این حال، مطالعات و شواهد چشمگیری از سوی سازمان های بهداشت عمومی تایید شده وجود دارد که نشان می‌دهد ویپینگ ضمن اینکه یک روش بسیار موفق برای ترک کامل سیگار می باشد، 95 درصد کمتر از آن ضرر دارد.

حقیقت پشت بیماری ویپینگ

در حال حاضر اطلاعاتی در رابطه با مرگ و میرهای اخیر مرتبط با ویپ در آمریکا در حال آشکار شدن است. در حالی که پیش از این تصور می شد که تمام تقصیر ها متوجه ویپینگ است، اکنون مشخص شده که این مشکلات پیش آمده برای سلامتی افراد، در واقع به دلیل محصولات بازار سیاه بوده که حاوی مواد غیرقانونی و خطرناک هستند. می توانید در ادامه به پادکست Freakonomics گوش دهید.

ما امیدواریم که این مقاله هرگونه نگرانی در مورد قانونی بودن و کاهش آسیب های ویپینگ را حل و فصل کرده باشد. در صورتی که درباره مقایسه ویپینگ با سیگار یا کلا درباره ویپینگ سوال دیگری دارید، لطفا برای تماس با ما تردید نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

× پشتیبانی آنلاین